Vår kunnskap og erfaring - din trygghet
Eller ring oss på telefon

Sprøytesåing

Løvaas maskin har lang erfaring fra sprøytesåing der det benyttes en blanding med grasfrø, gjødsel, bindemiddel og vann. Metoden gir en rask tilvekst av områder og egner seg spesielt til områder som veianlegg, industriområder, flyplasser og kraftanlegg.

Sprøytesåing er svært effektiv og en kostnadseffektiv metode. Vårt moderne utstyr har kapasitet på 5000 liter med rekkevidde på 30 – 40 meter.

Etter behov kan det også legges ut slanger for å nå vanskelige områder. Ved sprøytesåing brukes det en blanding sammensatt av ulike idigrenser for å optimalisere prosessen. Vi bruker blant annet tre fiber et organisk material som tilsetning for å gi binding. Dette limer frøene til bakken og gir gode vekstvilkår frem til frøene setter rot i jordsmonnet.

FRØBLANDING
Frøblanding sammensetning er viktig å tilpasse de lokale forhold. Her ser vi på jordsmonn og de ytre påvirkninger, klimatiske og mekaniske. Vi setter sammen men blanding som bygges på vår erfaring samt at vi støtter oss forskningsresultat fra Bioforsk.

SKJØTSEL
Når områder har fått tilført plantefrø og veksten tilkommer kan vår operatører overvåke og gjennomføre tilpasset skjøtsel. Dette kan være bekjempelse av uønsket vegetasjon, tilførsel av gjødsel, og klipping av vegetasjon.

Utstyr

Noe av vårt utstyr tilhørende dette fag.
Sprøytevogn
Traktor med sprøytevogn
Sprøytevogn
Volvo FMX 4x4 med sprøyteaggregat
Tilbehør utstyr
Slangesett og pumper
Produksjonsteam
Mobil enhet med håndverktøy